Orzo-laatikko jämistä, naanleipiä ja banaanikakku
Eilen mietin taas ruokia lounasta ajatellen. Sitä orzo-kala -seosta oli jäänyt aika paljon, mutta oli kuivakkaa. Se oli jääkaapissa sopivasti sellaisessa suorakaiteen muotoisessa vuoassa. Päätin tehdä siitä laatikkoruoan ja lisäsin päälle noin puoli litraa maitoa, johon oli sekoitettu kolme pientä kananmunaa.
Uunissa noin 25 minuuttia ja herkullinen pastalaatikko oli valmis.
Olin ennen tätä ajatusta keksinyt leipoa pitaleipiä. Tein ne ihan hiivalla, vaikka pääasiassa leivonkin nykyisin juurella. Käytin HS:n reseptiä, tein kaksinkertaisen annoksen, eli 8 pitaleipää. Taikina kohosi todella hyvin ja nopeasti.
Niin, ja tsatsikin alla maistui erityisen hyvältä myös aamulla paistettu patalaiskan pataleipä, jonka ohjeessa myöhään illalla tehty juuritaikina lepäilee huoneenlämmössä yön yli ja paistetaan aamulla padassa.
Kommentit
Lähetä kommentti