Orzo-laatikko jämistä, naanleipiä ja banaanikakku

 Eilen mietin taas ruokia lounasta ajatellen. Sitä orzo-kala -seosta oli jäänyt aika paljon, mutta oli kuivakkaa. Se oli jääkaapissa sopivasti sellaisessa suorakaiteen muotoisessa vuoassa. Päätin tehdä siitä laatikkoruoan ja lisäsin päälle noin puoli litraa maitoa, johon oli sekoitettu kolme pientä kananmunaa.

Uunissa noin 25 minuuttia ja herkullinen pastalaatikko oli valmis.

Olin ennen tätä ajatusta keksinyt leipoa pitaleipiä. Tein ne ihan hiivalla, vaikka pääasiassa leivonkin nykyisin juurella. Käytin HS:n reseptiä, tein kaksinkertaisen annoksen, eli 8 pitaleipää. Taikina kohosi todella hyvin ja nopeasti.


Täytteeksi leikkelin pari aiemmasta ruoasta ylijäänyttä broilerin filettä suikaleiksi, maustoin maltillisesti suolalla ja pippurilla ja paistoin pannulla. Lisäksi pieniä paprikoita suikaleina sekä sipulia, myös ne pehmensin paistinpannulla. Yksi avokado viipaleina, vähän tuoresalaattia. Ja tietenkin aamulla tekemääni tsatsikia! Naanleivän sisään voi tunkea vaikka mitä!


Niin, ja tsatsikin alla maistui erityisen hyvältä myös aamulla paistettu patalaiskan pataleipä, jonka ohjeessa myöhään illalla tehty juuritaikina lepäilee huoneenlämmössä yön yli ja paistetaan aamulla padassa.


Iltapäivällä leivoin vielä yllättäen kylään tulleen pikku-Niilon (kaivinkonemiehemme 6-vuotias poika) kanssa banaanikakun. Niilo muussasi banaaneja, minä sekoittelin muita aineksia.

Maistui kahvin ja kermavaahdon kanssa hyvältä!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesäkurpitsarulla

Omenajuustokakku

Korealainen popcorn-chicken