Omenajuustokakku

Tämän  Apple Crumble Cheesecake -reseptin löysin Instagramista pari päivää sitten.

Olin jo tuonut tänne omenoita tullessamme viikonloppuna, mutta tuorejuustot piti ostaa. Valitsin mascarponea. 

Äsken aloin leipoa. Petri tulee vasta myöhään Lappeenrannasta, joten on hyvä, kun on tekemistä.

 Meillä on aamulla täällä työmaakokous, johon tulevat paikalle kaikki mahdolliset toimijat. Teen tämän kahvipöytään. Toivottavasti maistuu miehille!

Reseptissä puhuttiin kanelikekseistä. Ostin kaneliässiä. Totesin siinä vaiheessa, ettei minulla olekaan täällä mökillä irtopohjavuokaa, joten ei auttanut muu, kuin laittaa kakku piirakkavuokaan. Vähensin keksin määrän noin puoleen, samoin voin (n. 200 g keksiä, n. 80 g voita, reseptissä 350 g keksiä ja 150 g voita). 

Painelin keksivoimassan vuokaan ja laitoin jääkaappiin jähmettymään.


Seuraavaksi tein päällimmäiseksi tulevan rapean kerroksen. Siihen tuli 55 g sulatettua voita, 50 g vehnäjauhoja, 50 g fariinisokeria ja 20 g kaurahiutaleita. Punnitsin nämä vaa'alla ja sekoitin keskenään.


Sitten viipaloin omenat. Laitoin tähän 2 omenaa, reseptissä puhuttiin kolmesta.


Omenat pehmennettiin kattilassa, jossa oli 50 g fariinisokeria, 1 rkl kanelia sekä 2 rkl maissitärkkelystä, jonka muuten unohdin täysin!


Pienensin juustokerroksen määriä, koska piirakkavuoka on niin paljon matalampi kuin kakkuvuoka. 
Laitoin siihen kaksi 250 gramman mascarponea, vajaa 1 dl kreikkalaista jogurttia, vähän yli 1 tl vanilliinisokeria, ripaus kanelia,  inkivääriä, muskottipähkinää sekä kolme kananmunaa. Reseptissä puhuttiin kolmesta suuresta kananmunasta, minulla oli aika pieniä, joten en vähentänyt määrää.

Juustokerros levitettiin jähmettyneen keksipohjan päälle. Nostelin omenanpalat siihen kahdella haarukalla. 

Murustelin päälle vielä sen alussa tehdyn murukerroksen ja sitten uuniin. Vajaa 200 astetta. Ajastimeen laitoin 40 min. Tätä kirjoittaessani täällä alkaa tuoksua hyvältä...


Ja nyt muuten kakku on valmis! Ei valunut yli, vaikka sitä pelkäsin.


Nyt sen annetaan jäähtyä ja laitetaan sitten yöksi jääkaappiin. Huomenna sitten pääsee maistamaan!





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesäkurpitsarulla

Korealainen popcorn-chicken