Orzo-hauki -ruoka

Aamulla pohdin päivän ateriaa ja muistin, että pakastimessa oli Alvarin kalastamia haukifileitä. Laitoin fileet sulamaan lämpimään veteen ja mietin, mitä seuraavaksi tekisin. Olin ostanut pari pussia orzo-pastaa, joten päätin valmistaa niistä ja haukifileistä ruokaa.

Pistin sulaneet fileet kypsymään wokpannuun, jossa oli vettä, vähän sitruunamehua, yksi kalaliemikuutio sekä loraus valkoviiniä. Ja pieni pala voita.


Nostin kypsyneet fileet leivinpaperille ja nypin tarkasti ruodot pois.


Välillä ihmettelin ikkunasta, miten kaivonrenkaat siirtyvät kaivinkoneen kauhan mukana.


Pilkoin kolme pekonisiivua ja paistelin yhdessä haukipalasten kanssa. 

Keitin ison määrän (1 kokonainen pussi ja vähän toista) orzoa ajatuksena se, ettei tarvitse ihan koko ajan tehdä uusia ruokia. Valutin pastan ja lisäsin sitten myös pekoni-haukipaistoksen mukaan. Vielä pilkoin muutaman ylijääneen kylmäsavulohisiivun ruoan joukkoon, samoin puolikkaan sipulin pieninä paloina.


Leikkasin jo vähän kuivahtaneen juurileivän viipaleiksi, voitelin ja raastoin päälle valkosipulia. Tässä odottavat uuniin pääsyä.

Kun ruokailu lähestyi, alkoi tuntua, että ruoka oli vähän kuivaa. Sekoitin joukkoon vielä yhden mascarpone-rasiallisen ja se toi annokseen risottomaista kermaisuutta. Lorautin vielä sekaan vähän sitruunamehua ja lisäsin suolaa. Päälle vielä muutama sitruunaviipale ja kevätsipulia.


Leivänpalat ruskistuivat kauniisti ja maistuivat hyvältä aterian yhteydessä.


 Hyvin maittoi ateria rakentajille ja ruokaa jäi vielä toiseenkin kertaan.










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesäkurpitsarulla

Omenajuustokakku

Korealainen popcorn-chicken