Korealainen popcorn-chicken

 Olin tallentanut erilaisia reseptejä pitkin kevättä kesää varten. Niiden joukosta löysin korealaisen popcorn-kanan reseptin. 

Petri antoi ymmärtää vielä sunnuntai-iltana, että oli nälkäinen ja innostuin tekemään vielä tämänkin ruoan. Sitä tuli niin paljon, ettei seuraavana päivänä olisi tarvetta tehdä lisää ruokaa, joten mikäs siinä.

Resepti oli tullut vastaan Facebookissa ja löytyi se googlatessa TikTokistakin. Mietin sitten, miten saan sen linkitettyä tänne. Kokeilen nyt upottaa sen.

@saltnpiipa Baked Korean Popcorn Chicken #popcornchicken #koreanchicken #highprotein #asianfood #dinnerideas #easyrecipe #bakedchicken 8 servings total 522 Cals/serving 60g Protein 10g Fat 29g Carbs 4 1/2lbs Chicken breast (cubed) 2 tbsp Black pepper 2 1/2 tbsp Soy sauce 2 med Eggs 3/4 cup Cornstarch Sauce: 1/2 cup Soy sauce 5/8 cup Water 1/4 cup Ketchup 2 tbsp Gochujang 2 tbsp Rice wine vinegar 1/4 cup Honey 1/4 cup Brown sugar Slurry: 1 1/2 tbsp Cornstarch 1 1/2 tbsp Water Bake at 425F for 12-15min Inspired by @Panacea Palm ♬ original sound - saltNpiipa

Muuten minulta löytyi reseptin ainekset, mutta Gochujang-nimisen korealaisen chilitahnan tilalle laitoin Sambal Oelek -seosta jääkaapistani. Samoin maissitärkkelystä ei ollutkaan, mutta perunajauhoilla onnistui ihan hyvin. Eikä muuten täällä ollut myöskään riisiviinietikkaa, joten korvasin sen pienellä lorauksella valkoviinietikkaa. Eikä muuten ollut seesaminsiemeniäkään!

Keitin jasmiiniriisiä kaveriksi. Hyvää tuli ja maittoi meille molemmille! Ja samaa ruokaa syötiin vielä uudelleenkin!



 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kesäkurpitsarulla

Omenajuustokakku